Vad händer

Trots alla Corona-restriktioner och att årets och fjolårets många planerade besök avbokats, så har vårt arbete i Hembygdsföreningen fortsatt. I väntan på bättre tider har vi sorterat, städat och rensat "här i vårt rymliga bygdearkiv".

Boningshuset har fått ett ansiktslyft - Mur & Byggtjänst Österlen AB har precis avslutat ett stort arbete med att putsa och kalka huset.

Den vita kalken på husets väggar hoppas vi kan locka er gäster och besökare, borstbindare och hemvändare, bybor och grannar till att återigen besöka oss.

Skördetid på Österlen 9 oktober

Lördag den 9 oktober kl 11.00-16.00 har vi tillsammans med övriga medlemmar i Genväg Österlen Öppet Hus.

Då visar vi museets alla vrår och vinklar, berättar om dåtida lokala kändisar och sätter en och annan borste.

I Alma Trapps affär finns möjlighet att köpa handsatta borstar.

På innergården finns bord, stolar och parasoll för egen medtagen fikakorg.

Inträde 50 kr/person

Vill ni boka särskild tid för visning av vår Hembygdsgård och Borstmuseum?

Vi tar med glädje emot små som stora grupper för guidade turer.

Ring 0417-30060 eller skriv till info@onslundahembygdsforening.se