Vad händer

Trots alla Corona-restriktioner och att årets och fjolårets många planerade besök avbokats, så har vårt arbete i Hembygdsföreningen fortsatt. I väntan på bättre tider har vi sorterat, städat och rensat "här i vårt rymliga bygdearkiv".

Boningshuset har fått ett ansiktslyft - Mur & Byggtjänst Österlen AB har precis avslutat ett stort arbete med att putsa och kalka huset.

Den vita kalken på husets väggar hoppas vi kan locka er gäster och besökare, borstbindare och hemvändare, bybor och grannar till att återigen besöka oss.

Stipendium

Othinslunda Hembygdsförening har mottagit från Inga och Per-Anders Olofssons Stiftelse/Tomelilla Rotaryklubb

ett stipendium på 15 000:- kronor.

Vi räknar med att under våren få boningshusets rökgång och skorsten kontrollerad innan bakugnen värms upp för ett rejält storbak.

Allt för gemenskap och det goda brödets skull.

Tack!

Vill ni boka särskild tid för visning av vår Hembygdsgård och Borstmuseum?

Vi tar med glädje emot små som stora grupper för guidade turer.

Ring 0417-30060 eller skriv till info@onslundahembygdsforening.se