Othinslunda hembygdsförening ansvarar för driften Onslunda hembygds- och borstmuseum. Museerna ligger i en fyrlängas Skånegård från 1800-talet.
Gården är belägen mitt i Onslunda by, c:a 15km från kusten, mitt i hjärtat av vackra Österlen.
Föreningens ambition är att sköta och underhålla dessa byggnader och museernas samlingar samt att levandegöra och föra vidare byns traditioner och kunskaper till nya generationer.
Föreningen arbetar med guidningar av museerna, visning av Alma Trapps affär med försäljning av handgjorda borstar samt kursverksamhet för att lära ut borstbindning.
Tyvärr är byggnaderna slitna och har varken rinnande vatten eller avlopp, men tillsammans med våra medlemmar gör vi vad vi kan för att vårda vår fina gård.
Välkomna att besöka oss! För våra öppettider, se flik till vänster.